Menu
RSS
A+ A A-

АДМИНИСТРАТИВНА КОЧНИЦА

КАСНИ ИЗГРАДЊА ИЗВИЂАЧКОГ КАМПА НА СОТСКОМ ЈЕЗЕРУsotsko.jpg

Будући камп би испуњавао све еколошке стандарде и био би приступачан за многобројне грађане и излетнике
Када су својевремено кренули у изградњу извиђачко-омладинског кампа на Сотском језеру, у Извиђачком одреду Лазар Бибић у Шиду нису претпостављали да ће им свемоћна администрација представљати велику препреку. Али управо се то и догодило.


Наиме, променом раније руководеће структуре у Националном парку Фрушка Гора извиђачка организација из Шида била је принуђена да буквално понови све раније захтеве и прикупи све неопходне дозволе и сагласности за изградњу кампа. То је одложило планиране радове у току ове године и самим тим успорило изградњу кампа који би поред извиђача користили и бројни туристи и излетници који бораве у околини једног од најлепших језера на Фрушкој Гори.


Ипак, председник Извиђачког одреда Лазар Бибић из Шида Тихомир Ранисављевић  нада се да ће у наредних неколико месеци успети да прибави све неопходне дозволе и саглсности и да ће у току идуће године на западним падинама Фрушке Горе нићи један од најлепших и најмодернијих кампова овакве врсте у Војводини.


Ових дана агилни председник извиђача из Шида упутио је поново дописе на адресе Националног парка Фрушка Гора и очекује да ће добити потребне дозволе и сагласности за изградњу објеката који би убудуће, поред грађана шидске општине, користили и многобројни љубитељи природе из других средина.

ТИХОМИР НЕ ОДУСТАЈЕ
Жива легенда извиђачке организације у Шиду Тихомир Ранисављевић и поред великих перипетија са  администрацијом не одустаје од овог пројекта: Жеља ми је да саградимо овај камп који би испуњавао све еколошке стандарде и био оаза за све љубитеље природе који долазе у нашу средину. Ових дана упутио сам на бројне адресе све неопходне захтеве и планове као и нацрте будућих објеката који би се налазили у катастарској општини Сот и очекујем позитивно решење. Тиме би се испунила моја дугогодишња жеља да сви љубитељи природе, извижачи, планинари, спортски риболовци, излетници, љубитељи рекреације и др. добију један леп и функционалан објекат.