Menu
RSS
A+ A A-

ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО

У КПД "ЂУРА КИШ" У ШИДУ

glasanje_tajno.jpg

 

 

 

У Русинском дому у Шиду, 15. марта, одржана је редовна годишња и изборна Скупштина КПД "Ђура Киш" на којој је размотрен и прихваћен извештај о раду у 2007. години и финансијски извештај за прошлу годину. Посебну пажњу је привукао избор новог руководства друштва.



За председника Скупштине друштва је изабран Мирон Ђуђар, а за председника Извршног одбора Мирослав М. Цирба. Потпредседник друштва је Јулијан Ковач, који је и до сада обављао ову дужност. За ове три функције се гласало јавно с обзиром да се бирао по један кандидат колико је било и предложено.

За чланове Извршног одбора је било предложено осам кандидата, а бирало се седам па се изјашњавало тајно путем листића. У Извршни одбор су изабрани: Сања Тиркајло, Слободан Кодермац и Златко Мањко из Шида, Дејан Бобаљ и Зденко Лазор из Бикић Дола, Владимир Дужња из Бачинаца и Јулин Сорочко из Беркасова.



Скупштина је изабрала и нов Надзорни одбор који чине Анђелка Мухњак, председница и чланови Владимир Торма и Никола Михњак. Такође је Скупштина размотрила и актуелна питања у погледу рада друштва и његовог финансирања.