Menu
RSS
A+ A A-

ПОПУСТ ЗА УЧЕНИКЕ

"ШИДЕКСПРЕС" АД



autobuska.jpg Аутобуси "Шидекспрес" превозе ученике основних и средњих школа и у овој школској години до школе и назад. Ученици основних школа не плаћају аутобуску карту јер то чини локална самоуправа док код средњошколаца локална самоуправа учествује у финансирању превоза 30 посто, а значајан попуст даје и сам превозник "Шидекспрес".


- Аутобуска карта је плаћена у 100 постотном износу и ученицима из социјално угрожених породица и ученицима без родитеља. Уз попусте, до Сремске Митровице карта коју плаћају родитељи износи 4.620 динара за 22 радника - каже Душко Ранисављевић, директор "Шидекспреса".


Овај превозник даје попусте до границе економске рентабилности, а попуст осим основаца и средњошколаца имају и студенти који путују на факултет у Нови Сад и Београд и то 30 посто уз показани индекс. Од маја "Шидекспрес" поред аутобуског превоза бави се и превозом робе с обзиром да је купљено седам камиона, шлепера и цистерни од некадашњег "Шидтранса" и ова возила су смештена на локацији код аутобуске станице.