Menu
RSS
A+ A A-

ВОДОВОД ДИШЕ НА СЛАМКУ

ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ ДАЛЕ ВЕШТАЧКО ДИСАЊЕ ОНОМ КОГА ПОТАПАЈУ


Директор ЈП Водовод из Шида Никола Васић упознао је Општинско веће у Шиду да је након силних захтева и молби шидски Водовод успео да смањи годишње обавезе према ЈП Воде Војводине.


- Успели смо да у договору са надлежнима у ЈП Воде Војводине смањимо наше обавезе са 8,74 милиона динара, колико су првобитно износиле, на нешто више од 5 милиона динара. То значи да ћемо сваког месеца бити у обавези да на рачун ЈП Воде Војводине уплаћујемо 424 хиљаде динара. У односу на првобитне захтеве када је месечна накнада износила 729 хиљада динара, то је знатно смањење.

Али, ми ћемо и поред тога имати тешкоћа јер годишња накнада односно наплата за коришћење канализације и отпадних вода по нашој процени износиће око 3,5 милиона динара тако да ћемо из сопствених средстава, као и средстава општине, морати да намиримо разлику - истакао је Васић, напомињући да ће ЈП Водовод из Шида ускоро предложити да се утврди обавеза свих правних лица која испуштају индустријске отпадне воде у канализациону мрежу а уједно су и највећи загађивачи а управо висина накнаде за сваку општину у Војводини се одређује на основу загађености отпадних вода на њеној територији.