Menu
RSS
A+ A A-

ДРЖАВА И ПОКРАЈИНА ЗНАЈУ, АЛИ ПАРЕ НЕ ДАЈУ

ИСКЉУЧИВО СРЕДСТВИМА МЕСНОГ САМОДОПРИНОСА И ОПШТИНЕ ШИД У ГИБАРЦУ СЕ ДОСТА ТОГА УРАДИ



tesic.jpg






Низ активности започет у прошлој години, наставља се и ове године. Очекује се да до краја године црква буде покривена. Ускоро усељење у нове просторије Месне управе



Бројне су активности које су се одвијале током прошле године у Гибарцу, а најмеродавнији да нам нешто о томе каже је председник Месне управе, Бошко Тешић.


- У дужини од 400 метра у Ловачкој улици реконструисали смо водоводну мрежу, измирили смо обавезе према извођачима радова на асфалтирању 960 метара (све исплаћено 6 месеци пре рока) како би смо створили предуслове за радове у овој години. Почели смо сређивање будуће зграде месне управе у којој ће бити смештена пошта, матична канцеларија и амбуланта. Већ је постављена ПВЦ столарија и направљена заштитна мрежа за прозоре и врата - упознаје нас са активностима Тешић.

temelji_gibarac.jpgПрошле године смо озеленили гробље са сто садница тује. Добар део средстава уложили смо у градњу православне цркве посвећене Св. Илији пророку (изливена је прва плоча). У току су припреме за даље радове, набављен је део шљунка, цигле и песка, а ових дана почећемо набавку цигле, гвожђа и др. Планирамо да до  Св. Илије, сеоске славе, црква буде озидана и постављена лађа, а до Нове године и покривена - наставља Тешић.


У овој години биће настављени радови на будућој згради месне управе, у коју би се требало уселити у 2008. Зграда у којој се тренутно налазе просторије месне управе ће се срушити, како би се ослободио простор испред цркве у изградњи, а материјал искористити за градњу новог ловачког дома. Просторије у којима сада ради ловачко друштво уступиће се црквеној општини на коришћење. У све активности око изградње цркве укључен је и протонамесник Александар Цвитановић са црквеним одбором.


- Прошле године почели смо копање канала за одводњу у Фрушкогорској улици, чим временске прилике дозволе радови ће бити настављени. Прошле године смо припремили пројектну документацију за атарске путеве и конкурисали код Покрајинске Владе за обезбеђивање средстава, али нисмо добили никакву помоћ. То није само у овом случају, тако је било када смо се јављали и на друге конкурсе (Република, Покрајина, НИП). Све што радимо, радимо властитим средствима (месни самодопринос и општина Шид) где имамо пуно разумевање и подршку председника општине Мите Аврамова - посебно истиче Бошко Тешић.


Током 2008. године требало би да се асфалтира Улица Десанке Максимовић, а радови би по плану почели у априлу. Још једна значајна активност планирана је у овој години, а то је прављење обилазнице око села, која би се насула шљунком. Тиме би била избегнута штета и наношење блата кроз село, а пољопривредници би на тај начин лако долазили до својих ораница. Средства би се обезбедила, подсећа Тешић, из поврата средстава од закупа пољопривредног земљишта, које се налази у државној својини, а дато је у закуп. Сва та земља се налази испод пруге, тако да би ова обилазница решила велики део проблема.