Menu
RSS
A+ A A-

МИЛИОНИ ЗА ПУТЕВЕ

НЕНАД ЋУЛИБРК НАМ ЈЕ ИСПРИЧАО О СВЕМУ ШТА ЈЕ УРАЂЕНО И ШТА ЋЕ СЕ ЈОШ УРАДИТИ У ОВОМ СЕЛУ



sala.jpg

Прошле године асфалтирана једна улица у селу, у овој ће се сређивати атарски путеви и центар села. Још један паркинг поред зграде Месне управе



Једно од највећих села на подручју општине Шид су Кукујевци који броје око 23.000 становника. Током прошле године уложена су значајна средства за побољшање услова живота. Шта је све у поменутом периоду урађено, питали смо председника Месне управе Ненада Ћулибрка.


- Једна од капиталних инвестиција у прошлој години била је адаптација сале за физичку културу и спортску рекреацију. Са задовољством могу констатовати да је она максимално искоришћена. Сем што је користе ученици основне школе, она се свакодневно користи и за рекреацију. Ту се игра мали фудбал и кошарка (мушкарци), одбојка и аеробик (жене), а обављају се и тренинзи карате секције. Средства у износу од четири  милиона динара за адаптацију обезбедила је општина Шид, а за реквизите Месна управа Кукујевци - објашњава Ћулибрк.


- Значајна улагања била су и за асфалтирање у Улици Десанке Максимовић у дужини од 900 метара, а за то је издвојено 3,8 милиона динара. Сама Месна управа Кукујевци издвојила је 600 хиљада динара за комплетну санацију депоније смећа и њено ограђивање, а уз све поменуто било је још низ других мањих улагања. Истакао бих добру сарадњу са мештанима у свакодневном контакту. Становништво је узајамно блиско па често организујемо заједничке прославе - о животу у Кукујевцима прича председник Месне управе.


- Акценат у овој години стављен је на уређење центра села. За почетак планирамо уређење паркинг простора са бочне стране зграде Месне управе, површине 130 квадратних метара. Вредност радова процењује се на преко 200 хиљада динара. Следи и уређење друге зграде Месне управе где ћемо ставити нову фасаду и адаптирати салу за свечаности. Направићемо и два наткривена аутобуска стајалишта.

У плану је и уређење православног гробља. У овој години насипаћемо атарске путеве, пројекат је завршен крајем прошле године. Вредност предвиђених радова је 34 милиона динара. Део ћемо обезбедити из властитих средстава, за остали део смо конкурисали и конкурисаћемо поново код републичког и покрајинског министарства. Средства којим располаже Месна управа су скромна, па нам у свим акцијама велику помоћ пружа општина Шид, а имамо разумевање и од већих фирми у селу - наставља Ненад Ћулибрк и на крају додаје да Месна управа у оквиру могућности помаже рад фудбалског клуба, карате клуба, организацију пензионера, актив жена, ловачко друштво...