ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ У БИКИЋ ДОЛУ

Уз помоћ општинских средстава у овој години планирано је посипање пута, кречење Дома културе, рушење борова код цркве и друго

bikic.jpg

Тридесетак запослених у Бикић Долу тешко да би издвајањем за самодопринос обезбедили средства за неопходне радове у селу. Стога и у овом случају притекну у помоћ средства општинског буџета.

- Током прошле године наставили смо са поправком путева у селу. Ризлом смо посули пут према гробљу и још један део Чапајеве улице. Ископана су два канала за атмосферску одводњу који повезује канал поред асфалта са потоком Шидина. Такође, бетонирали смо једну пешачку стазу у дужини 30-так метара и једну ћуприју - о радовима у прошлој години говори Љупка Милинковић,  председница Месне управе Бикић До.

- Крајем прошле године обавили смо лицитацију за новог закупца у просторијама где је годинама био "Центропромет". Сада је ту "Тренд Комерц" и продавница је снабдевена бројним артиклима. Недавно је у селу почео да ради огранак Културно просветног друштва "Ђура Киш" у коме је 18-оро деце узраста од 7 до 12 година. Месна управа помаже рад друштава, па смо тако Ловачком друштву "Фазан" дали  плац за изградњу ловачког дома и још 30 хиљада динара - упознаје нас са активностима у селу Љупка Милинковић.

А даљи планови у Месној управи Бикић До?
- Намеравамо још једну улицу посути ризлом, уствари то је део Чапајеве у дужини око 300 метара. Требамо окречити Дом културе (зграда где су и просторије Месне управе). Око цркве се руши бедем па би и то требало поправити. У плану је и рушење 11 борова који су израсли високо и праве влагу, а на њихово место ћемо засадити нове. Предвиђено је и проширење гробља, тачније, измештање ограде. Планова има јако пуно - каже Љупка Милинковић.