Menu
RSS
A+ A A-

СТАЛНО У АКЦИЈИ

НЕПРЕСТАНИ РАДОВИ У АДАШЕВЦИМА

adasevci3.jpg

У овој години започета је градња капеле, а следе активности у решавању проблема инфраструктуре. Овог пролећа биће отворена и летња башта


Током протекле године у Адашевцима се стално нешто радило. Пре свега поменимо реконструкцију водоводне мреже у дужини од два километра. Ограда у школском дворишту је промењена, па је то детаљ који улепшава центар села, а ускоро почињу радови на уређењу кошаркашког игралишта. На фудбалском игралишту изграђене су трибине. За најмлађе у вртићу купљени су столови и столице, као и рачунар за основце. Почели су радови на макадамским путевима, а део атарских је већ сређен.


Низу поменутих активности додајмо и започете радове на реконструкцији стаза, а није заборављена ни амбуланта за коју је купљен фрижидер и прозори. Уплаћен је аванс за изградњу капеле на месном гробљу, а почетак радова смо и ми забележили. Завршетак те капеле је један од приоритетних задатака у овој години. Тачније, уколико све буде ишло по плану, она би требала бити завршена до Васкрса. То је објекат од око сто метара квадратних.



adasevci2.jpgСређивање атарских путева у дужини од око једанаест километара је, такође, обавеза која ће се, како каже Предраг Симић, председник Месне управе Адашевци, решавати приоритетно. Затим следи прочишћавање канала за атмосферску одводњу у целом селу. За све радове новац се обезбеђује на разне начине.

Сем властитих  и оних из општинског буџета прискочи ту у помоћ и средства из Покрајине, на пример за капелу из Секретаријата за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу, за макадамске путеве из НИП-а, за канале из Покрајинског секретаријата за водопривреду, привреду и шумарство.


У овој години предстоји изградња трга испред Дома културе и летње баште, као и реновирање споменика у школском дворишту. И ту се показало да председнику Месне управе не недостаје пословне сналажљивости. Договорено је да тај део посла одради ДОО "Потез" на основу дугорочног закупа старе зграде месне заједнице.


Уз све већ поменуто, ускоро следи изградња стаза у дужини од 200 метара у улицама које их уопште немају, а то су Светосавска, Босутска и Св. Николе, као и санација постојећих стаза које су у лошем стању. Ипак, највећи посао је пројекат за канализацију, који би требао бити готов у марту, а његова израда кошта милион динара. Кад пројекат буде готов ми ћемо конкурисати на све конкурсе у покрајини и републици. У сарадњи са општином Шид надам се да ћемо изградити бициклистичку стазу до Шида у дужини 2,5 километара. Све што смо планирали за рад у нашем четворогодишњем мандату, сем канализације, ми смо урадили за годину и по - каже председник Симић.