Menu
RSS
A+ A A-

"ЈАВЉАМО СЕ НА СВЕ КОНКУРСЕ"

БИЛИ СМО У МЕСНОЈ УПРАВИ СОТ



Из Сота последњих десет година није конкурисано ни на један конкурс, па је за очекивати да садашња јављања уроде плодом



st6_sot1.jpg Ових дана требало би да се сазна резултат конкурисања четири села из шидске општине за добијање покрајинских средстава за изградњу водовода. Као што смо раније писали реч је о Соту, Моловину, Бикић Долу и Привиној глави. Шта је одлучено на покрајинској скупштини ускоро ћемо сазнати.


- У овој години треба да конкуришемо и за средства за израду пројекта капеле и уређење сеоских гробља. Такође, јавићемо се и на конкурс за уређење зелених јавних површина, конкурс за набавку дубинске пумпе за бунар, што је припрема санације атмосферских вода, а конкурисали смо и за одобравање средстава за израду два наткривена аутобуска стајалишта. Једно кошта 180 хиљада динара, па би нам финансијска помоћ добро дошла - о плановима у Соту сазнајемо од председника Месне управе Саше Поважана.


- Сами не можемо ништа да урадимо па нам у помоћ прискаче локална самоуправа, а ево сада се јављамо и на покрајинске конкурсе. Из овог села последњих десет година нико није конкурисао ни за каква средства, а како су данас код доделе приоритет управо они који до сада нису  добијали та средства, искрено се надам да ћемо нешто добити и ми. Пројекат за водоводну мрежу за Сот кошта 1,8 милиона динара, тако да је разумљиво да ми то не можемо исфинансирати.

Ове године нам је приоритет асфалтирање два километра улица у селу, а како овог месеца треба да изађе конкурс за поправку атарских путева и ленија ми ћемо се и ту јавити. Уствари, већ смо одређене предрадње обавили, треба само још званично да предамо захтев. Канал у центру села треба очистити, али видећемо када ћемо  почети радове. Чекамо резултате након избора 11. маја, јер нам је намера да тај дан дочекамо без задужења - објашњава Поважан.


Рецимо још да од скорашњих активности у Соту следи санирање рупа у Дунавској улици, а средства су обезбеђена од закупа друштвеног земљишта. У плану је и изградња парка у Улици Моше Пијаде на локацији старе задруге. Планова очигледно има у Соту, па се  надамо да ће бити и остварени.