Menu
RSS
A+ A A-

МЕСНА УПРАВА БАЧИНЦИ

У функционисању сваког насељеног места велики значај има здравствена заштита становништва. Да би она била у служби мештана-корисника, неопходни су одговарајући услови. Да би се овај циљ остварио у Бачинцима су одлучили да изграде нову здравствену амбуланту. Пројекат је већ сачинио "Сирмијум пројект" из Сремске Митровице, а објекат корисне површине 121.05 квадратних метара би требало да се гради између СПЦ и малог игралишта. Поред ординација за лекара и стоматолога, амбуланта ће имати и превијалиште, картотеку, санитарни чвор, једну мању салу и два стана.

- Изградњом нове амбуланте, решили би проблем здравствене заштите за дуже време, а очекујем да ће радови почети већ на пролеће. Средства ће бити обезбеђена из самодоприноса и донација, а очекујемо и помоћ Републике, Покрајине и СО Шид - каже Немања Видић, председник МУ Бачинци, показујући нам пројекат нове амбуланте.

Што се тиче других активности, од нашег саговорника сазнајемо да се планира уређење прилаза гробљу и само гробљу, насипање путева према атару, асфалтирање појединих сокака, а МУ је учествовала и у изградњи Ловачког дома ЛД "Орао".

- Од 1. јануара ове године тече нови самодопринос од 5 посто на личне дохотке и 12 посто на катастарски приход. Кланица "Биг Бул" нама веома помаже финансијски. Они ће бити и спонзори постављања грба Бачинаца и стилизације цркава Св. Николаја и Апостола и Евангелисте Луке као и зграде "Биг Була" на улазу у село, у центру и изласку из села и ове табле ће бити постављене до краја децембра - каже председник Немања Видић.