Menu
RSS
A+ A A-

Рад месних управа

На састанку председника 19 месних управа општине Шид, са председником општине Митом Аврамовим 23. новембра сумирани су резултати рада током године која се ближи крају. У краћем пресеку председника месних управа упоређени су планирани задаци са њиховом реализацијом.Нада Цвијановић је изложила књиговодствено стање по коме се види колико која месна управа до краја године може очекивати или не средстава из буxета. У међувремену ће се утврдити и прилив сопствених средстава која остварују месне управе.


Ромко Папуга је наговестио нови, ефикаснији начин наплаћивања самодоприноса од наредне године, чиме ће месне управе имати веће приходе. Када је било речи о располагању земљиштем месних управа речено је да ће се планираним изменама закона и ови проблеми решити. Како је рекао председник Аврамов, свака месна управа је катастарски обрађена, земљиште је испарцелисано у мање парцеле које ће се путем лицитације додељивати закупцу.


Сва насељена места у нашој општини требала би добити нове светиљке и њихове носаче. У току је тендер за њихову набавку, а овом изменом планира се уштеда потрошње електричне енергије за око 50 одсто, а како би се трошкови платили у неколико рата ефекат нових светиљки би се брзо осетио.


Како се на овом састанку могло чути, у неким месним управама постоје проблеми у координацији председника са осталим запосленим, па је стога у неколико наврата наглашено да су председници месних управа надређени свим запосленима, било да су то радници месне управе или месне канцеларије.