Menu
RSS
A+ A A-

СЕЛО БРЗО ОДУМИРЕ

НАША АНКЕТА ПИТАЛИ СМО МЕШТАНЕ КАКО ЈЕ ЖИВЕТИ У МОЛОВИНУ И КАКО СЕ СНАЛАЗЕ
Моловин је једно од удаљенијих села у шидској општини, које све брже одумире. Какав је живот у њему и како се његови становници сналазе, питали смо ових дана његове житеље.

ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ:
tomoslav.jpg
- Пре Другог светског рата у Моловину је живело преко 200 Рома, а данас нас је свега десетак. Од тога је петоро деце коју настојимо да школујемо, али даље од Основне школе, углавном, не иду. И ја имам осам разреда. Живот је тежак, основни проблем је незапосленост. Сналазимо се како знамо и умемо, а ја се углавном бавим музиком.
 
 
 
   
ЉУБИЦА СУБИЋ:ljubica.jpg
- Радила у јединој продавници у селу и видим колико је ослабила куповна моћ становника. Село се напросто руши. За пет година чини ми се да овде неће бити више никога. Млади одлазе, овде је много момака, нема ту ни забаве, живот је прилично суморан.
 
 
 
   
 
МАРА НИКИЋ:mira.jpg
- Домаћица сам, живим сама, узгајам свиње, козе, живину. Ја се не могу пожалити, јер имам добре зетове који ми много помажу, али у селу би се пуно тога требало променити. Пре свега требало би очистити канале у читавом селу. Хигијена нам је велики проблем. Младима недостаје забава, треба пронаћи начин да се млади врате и задрже.