Menu
RSS
A+ A A-

ЗГРАДА СА ВИШЕ НАМЕНА

У МЕСНОЈ УПРАВИ ГИБАРАЦ СЕ НАДАЈУ ДА ЋЕ ОД ПОКРАЈИНЕ ДОБИТИ СРЕДСТВА ЗА АДАПТАЦИЈУ ДОМА КУЛТУРЕ           

gibarac.jpg

 

Зграда Дома културе у Гибарцу годинама зврји празна и у доста је лошем стању, што је констатовао и грађевински инспектор "снимивши стање" те проценио да је за стављање зграде у функцију неопходно извести грађевинске радове у вредности од чак 1.924.025 динара.


  - Ради се о заиста великим средствима и ми то не можемо обезбедити па смо се зато обратили за помоћ Покрајинском секретаријату за спорт и омладину АП Војводине, с обзиром да би зграда била кориштена за више намена. Одржавали би се различити културно-уметнички програми и скупови, а сала би се могла користити и за часове физичког васпитања. У марту смо у наведени секретаријат послали попуњену анкету, приложили ЦД и неколико фотографија. Сада чекамо одговор - каже Бошко Тешић, председник Месне управе Гибарац.

Потребно је извести радове на крову заменом дотрајалих греда, летава и црепа, променити олуке, поправити димњаке, офарбати столарију, извести електроинсталатерске радове, окречити објекат, ставити керамичке плочице, оспособити санитарни чвор...

Наш саговорник истиче да је својевремено из објекта изнешено доста смећа и другог отпада и све је стављено под кључ уз наду да ће се обезбедити средства, како би житељи ове Месне управе имали у функцији Дом културе, као и житељи других села у нашој општини.