Menu
RSS
A+ A A-

АПЛАУЗ НАЈВЕЋА НАГРАДА

КАДА ДЕЛУЈЕ СА ДРИНЕ ГОСТУЈУ НА САБОРУ У ВИШЊИЋЕВУ
     
       drina.jpg

Један од сталних учесника традиционалног Вишњићевог Сабора који се сваке године у октобру одржава у Вишњићеву је и вокални састав Делије са Дрине из мачванског села Бадовинци. Иако већ у годинама, кршни и стамени Мачвани плене својом песмом. Пре свега, изворним народним песмама родне Мачве, Посавине, Семберије и Срема. Њихови наступи на Сабору Филипа Вишњића по правилу се прате са највећом пажњом. Аплаузи које након тога уследе често су и највећа су награда овим народним уметницима обичним и скромним људима који се после свих наступа окрећу својим свакодневним пословима.


       Ако немају простора у званичном делу програма да покажу свој пребогати репертоар, онда то по правилу учине у заједничком дружењу након завршетка манифестације. Тада су у правом елементу и они који су имали прилике да их чују не без разлога их сврставају међу најбоље изворне народне саставе у Србији.


 На снимку који смо начинили у сали ОШ Филип Вишњић у Вишњићеву налазе се заједно са једним од својих највећих промотера новинаром Миомиром Филиповићем - Фићом.