Menu
RSS
A+ A A-

УСМЕНЕ НОВИНЕ У ИЛИНЦИМА

ПРОБЛЕМА НЕМА ДА НЕМА

ilinci.jpgПредставници локалне самоуправе посетили су 17. јуна Илинце. Након уобичајеног упознавања са циљем ове посете, које је започео председник општине Мита Аврамов, а потом укратко наставили његови сарадници (председник СО Миланка Воркапић, начелник општинске управе Ромко Папуга, начелник одељења за урбанизам Бранко Секулић, начелник Оделења за финансије, привреду и развој Нада Цвијановић, директор Дома здравља Светозар Манојловић и представника ЈКП "Стандард" Ђорђе Мишљеновић, уследили су разговори о животу у селу.


Представници локалне самоуправе су обећали решења проблема за која су надлежни. Месне управе Илинци и Вашице би требале да се усагласе око одређивања локације за сточно гробље, а општина би помогла да се тај простор огради како се угинула стока не би бацала поред пута. На сугестију да мештани контролишу ко баца животиње, речено је да су ти подаци прослеђени инспекцијским органима, па очекују санкционисање неодговорних.

Решење статуса избегличког насеља је на видику, вољом локалне самоуправе да оно буде донесено, јер се део републичких органа понаша неодговорно, речено је на овом скупу.


  Најбучнију дискусију узроковало је незадовољство становника Илинаца проведеном лицитацијом за закуп државног земљишта, јер је онемогућен закуп малих парцела. Упркос објашњењу да је локална самоуправа била вољна за уступање површина под закуп, а то није одобрило Министарство пољопривреде, појединци су на овом састанку негодовали због такве одлуке.