Menu
RSS
A+ A A-

ФАЛИ ПАРЧЕ АСФАЛТА ДО БОСУТА

ПИТАЛИ СМО МЕШТАНЕ ВИШЊИЋЕВА ШТА МИСЛЕ О ТАКМИЧЕЊИМА КАО ШТО ЈЕ КАЈАКАШКО ПРВЕНСТВО, АЛИ И О ЖИВОТУ У ЊИХОВОМ СЕЛУ- Шта мисле о такмичењима као што је било првенство Србије у кајаку, али и о животу у свом селу, питали смо становнике Вишњићева. Спортске сусрете подржавају  сви, а за живот  у селу би требало побољшати услове.


Лука Ђорђевић, пољопривредник:
- Ова такмичења су лепа и ја их увек гледам. Живот у селу је бољи него некад раније. Додуше, требало би ту штошта урадити. Мало асфалта до Босута нам недостаје. И посла младима. Сем тога скоро да имамо све.


Влада Деспотовић,  запослен у бифеу ФК "Хајдук":   - Овакве манифестације су лепе, пре свега што и ми имамо успешне кајакаше. Сваке године се организују ова такмичења и нека. А живот у селу је прилично досадан, желим неке промене али не може се то тако лако. Пре свега, велики је број незапослених, а млади ипак овде остају. Ја играм у ФК "Хајдук" и радим у овом кафићу, па је мало другачије него другима.


Мирослав  Окановић, запослен у кафићу "Марлборо".
- Драго ми је када се нешто дешава у селу, као што је кајакашко првенство. Млади се све више окрећу спорту, фудбалу и кајаку, многи играју фолклор. То су праве вредности, још кад би се повећао број запослених живот би био много лепши. Путеви су нам лоши, а и проблем је аутобуски и железнички саобраћај.


Николина Бојић, на јесен ученица четвртог разреда:
- Треба сваке године да се организује овако нешто. Лепо је што долазе такмичари из разних крајева. Ја волим да то гледам и навијам за наше кајакаше из Вишњићева.
За мене је живот у Вишњићеву леп. С другарима у школи играм фудбал и одбојку, играла сам и фолклор, све у свему лепо ми је.