Menu
RSS
A+ A A-

Актив жена

Владица Стојаковић

 

 

Актив жена у Вишњићеву се већ пет година након обновљеног рада редовно окупља, а најмарљивије је њих двадесетак. Укључене су у све активности у селу где се узајамно помажу са члановима месне управе. За прославе оне организују послужење, месе колаче и припремају јела. По речима Владице Стојаковић, благајника Актива, сем организовања прослава оне се баве и хуманитарним радом, па према потреби организују акције прикупљања новчаних средстава.

 

Идуће године овај Актив ће бити домаћин традиционалним спортским сусретима жена с подручја општине Шид. Зависно од могућности оне организују и прикладна путовања, па су тако обишле фрушкогорске манастире, а биле су и у посети Аранђеловцу.
 
Разговор са Владицом Стојаковићем, професором руског језика у Основној школи "Филип Вишњић" искористили смо да сазнамо колико је ученика у овој школи. Сваке године их је све мање. Тренутно их је 177, у први разред је уписано 17, а у забавиште тек 12. Након завршетка основне школе деца углавном одлазе на школовање у Сремску Митровицу. Проблем је што школа нема салу за физичку културу. Уз помоћ месне управе прошле године окречене су све просторије.