Menu
RSS
A+ A A-

БОГАТ УЛОВ У СВИМ ЛОВИШТИМА

У СВИМ ЛОВИШТИМА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНСКОГ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ШИД ОТВОРЕНА ОВОГОДИШЊА СЕЗОНА ЛОВАlovci2.jpgПрема проценама стручњака број зечева на подручју Општинског ловачког савеза Шид је знатно повећан


У недељу 11. новембра већина Ловачких друштава на подручју општине отворили су овогодишњу сезону. У плану је био лов на зечеве а резултати након првог изласка били су виши од очекиваног. У већини места ловци су имали прилике да опробају нишанске справе над зечевима а резултати улова су били евидентни.


Тако је било и у Ловачком друштву “Фазан” у Кукујевцима, који су у првом овогодишњем изласку имали богат улов. Наиме, 25 чланова овог друштва су успели да одстреле 20 зечева у делу свог ловишта и у кратком временском размаку што јасно говори да је подручје ЛД “Фазан” из Кукујеваца међу најбогатијим у општини. На отварању сезоне ловци из Кукујеваца угостили су ловце из Јамене са којима имају традиционално добре односе и сарадњу.


Неизоставно је било и популарно ловачког “крштење” (које следи након првог улова), церемонију крштења овога пута су прошли млади ловци Здравко Драча и Саша Олујић.