Menu
RSS
A+ A A-

УСКОРО ТУРИСТИЧКИ КЛАСТЕР СРЕМА

На прагу реализације једног од најзначајнијих пројеката у Срему


На састанку у Шиду поред представника туристичких организација присуствовали и представници министарства економије и регионалног развоја

turisticki-klaster-srema.jpgДа ће ускоро доћи до тога очекиване реализације Туристичког кластера Срема могло се закључити након састанка који је одржан у уторак 26. августа у Шиду. Представници туристичких и привредних организација са подручја сремског округа као и представници министарства за економију и регионални развој подржали су иницијативу која је кренула од туристичких посленика Срема. На скупу је поред стручних излагања о значају оснивања Туристичког кластра Срема било речи и о предстојећој динамици односно оснивању Фонда Туристички кластер Срема који ће по речима једног и од организатора овог скупа дипл. економисте Душке Давидовић менаџера овог пројекта окупити велики број предузећа, установа и организација које се баве туризмом.

Мр. Слободан Морача са Факултета техничких наука у Новом Саду и координатор овог пројекта, говорећи о значају формирања туристичког кластера Срема је истакао да ће његовим формирањем туризам у Срему добити значајан импулс јер ће се у оквиру њега наћи готово цела туристичка понуда сремског округа.

"Када будемо завршили овај пројекат који ће имати велики значај за развој туризма  Срему, на једном месту ћемо имати готово целу туристичку понуду у сремском округу. Тада ћемо моћи да се заједнички појавимо пред бројним туристичким организацијама и агенцијама као и на сајмовима туризма са својом понудом, која ће обухватити све оно што Срем нуди потенцијалним гостима. Предности кластера су вишеструке и у то ће се веома брзо уверити сви они који буду организовани у њему" истакао је Морача.

Поред њега у раду скупа су учествовали Душка Давидовић, дипл. инг. Мирјана Ђорђевић и дипл. инг. Санда Кљештановић чланице пројектног тима. Потом је у кругу Ловачког дома у Шиду одржана туристичка радионица на којој су представљене потенцијалне туристичке дестинације као и производи и услуге које нуде туристичке организације Срема.

На крају скупа учесници су посетили галерију слика Саве Шумановић у Шиду и манастир Св. архангели у Привиној Глави.