ЕРДЕВИК

У оквиру манифестације "У сусрет Преображењу" организован низ занимљивих садржаја

erdevik-preobrazenje.jpgТринаеста туристичка манифестација "У сусрет Преображењу" одржана је од 8. до 19. августа у Ердевику. У организацији месне управе садржај ове манифестације чинила су разноврсна догађања.

Котлићијада, такмичење у кувању паприкаша и рибље чорбе, на базену, било је прво окупљање, а онда су дан за даном следиле друге активности. Свој допринос овој манифестацији дали су чланови Ловачког друштва Ердевик, КУД "Бранко Радичевић", Удружење пчелара, Удружење виноградара.

На језеру Брује риболовци су организовали такмичење пецања на пловак, ватрогасци из Сремске Митровице, Шида и Ердевика извели су показну вежбу. Организоване су и бициклистичке трке, а ФК "Слога" је био организатор турнира. На базену 10. августа организовано је рок вече када су свирали музичари "Атомског склоништа".

Није лако побројати све активности које су одржане током десетодневне прославе. Ипак, рецимо да су у програму учествовали и стрелци, пензионери, ученици ОШ "Сава Шумановић", Удружење жена, представници Културно-образовног центра из Шида. Централно вече, како је и најављено у програму, било је 16. августа када је госте забављала Снежана Савић.

У храму Св. Николе 19. августа служењем литургије завршени су овогодишњи "Сусрети Преображења".