Menu
RSS
A+ A A-

САМОСТАЛНА ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

turisticka.jpg

 

 

 

До последње седнице Скупштине општине Шид Туристичка организација у нашем граду пословала је у оквиру Јавног предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште, а одлуком донесеном на овој седници она постаје издвојена организација.

- У претходном периоду, када је Туристичка организација била у склопу Јавног предузећа, на жалост, нисмо имали правног основа да конкуришемо за средства намењена овој делатности.

Стога се надам да ћете разумети потребу за самосталним организовањем туристичке организације у нашој општини, јер ће то бити прави начин да представимо нашу општину са свим њеним вредностима (потенцијала имамо) и да ћете данас усвојити Одлуку о оснивању Туристичке организације Шид - рекао је на седници СО Шид Зоран Семеновић, директор Јованог предузећа за стамбене услуге и грађевинско земљиште.

 

За оснивање и почетак рада, као и за обављање делатности Туристичка организација обезбеђује средства из буџета општина (која је њен оснивач), продајом производа и услуга, економско-пропагандним делатностима, од спонзора и донатора...

Скупштина општине именује и разрешава директора Туристичке организације Шид. Он се именује на четири године. У року од 90 дана од дана ступања на снагу Одлуке о формирању Туристичке организације Скупштине општине ће именовати директора, а вршиоца дужности 30 дана од доношења ове Одлуке.