Menu
RSS
A+ A A-

СРПСКА КУХИЊА У ЛИОНУ

УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА ИЗ МОРОВИЋА ТУРИСТИЧКИ ПРОМОТЕР СВОГ СЕЛА КОЈЕ ИМА ШТА ДА ПОНУДИ ГОСТИМА
      
Да туризам представља велику развојну шансу, увиделе су жене окупљене око Удружења жена у Моровићу и активно представљају туристичке могућности Моровића на разним манифестацијама и сајмовима. А довољно је рећи да су биле у Београду у Гарден центру 31. марта на Врбицу, а било је и признања на Интернационалном сајму хране и фолклора одржаном 21. априла у Бијељини за најбољег учесника.

Део богате фолклорне баштине


- Планова имамо заиста много али нам је потребна шира подршка да би се то све могло реализовати - прича Гордана Танацковић-Бешевић - наводећи пример позив за учешће на Сајму хране и српске културе и националне кухиње који треба да се одржи од 19. до 28. јуна у Француској тачније у Српском културном центру у Лиону и у нашој амбасади у Паризу.

Промовишу Моровић

То је велики издатак и без помоћи са стране сами то не можемо финансирати. Она истиче подршку Месне управе у Моровићу али сматра да би требале да помогну и "Војводина шуме" када је у питању ловни и риболовни туризам. А на поменутим сајмовима, Моровићанке имају чиме да се похвале почев од домаћих сухомеснатих производа и ракије па до старинских јела као што су погачице са дрождином, затим са салом, масне погаче те гужваре са маком и орасима, а ту су и ручни радови још из времена њихових бака као што је бели вез и шлингерај.

И предмети који су се некада користили у домаћинству као што су преслице, дрвене кломпе и слично, такође привлаче пажњу.