Menu
RSS
A+ A A-

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ

ОПШТИНА ШИД ЋЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ИЗДВОЈИТИ ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА СТУДЕНАТА

Очекује се да ће и ове године велики број будућих академских грађана конкурисати за стипендије које ће бити обезбеђене из буџета општине


Генерална комисија СО Шид донела је одлуку о расписивању конкурса за доделу стипендија за школску 2007/2008. годину. Право учешћа на конкурсу имаће студенти који су уписали факултете са листе дефицитарних занимања, студенти који су постигли изузетне резултате као и студенти који живе у домаћинству које остварују приходе утврђене чланом 19. Закона о финансијској подршци породици са децом.


Истовремено Генерална комисија је на предлог председника општине Шид Мите Аврамова утврдила листу дефицитарних занимања на којој се налазе: дипломирани инжењери машинства, електротехнике, грађевинарства, архитектуре и информатике, професори енглеског, руског и немачког језика, професори музичког и информатике, дипломирани дефектолог, доктор медицине и дипломирани фармацеут.


Иначе, у прошлој школској години из буџета општине Шид стипендирано је 98 студената док је фирма Шидпројект из Шида обезбедила стипендије за 10 студената. Висина стипендије у прошлој години износила је 4.000 динара месечно, док ће висину овогодишње стипендије одредити председник општине Мита Аврамов.


Конкурс за овогодишње стипендије објављен је 1. новембра на огласној табли општине Шид и трајаће 15 дана а сви заинтересовани пријаве уз потребну документацију могу доставити у Општинску управу Шиду у пријемној сали која се налази у Улици Цара Лазара бр. 7.