Menu
RSS
A+ A A-

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ У ГИБАРЦУ

ЈОШ ЈЕДНЕ УСМЕНЕ НОВИНЕ



gibarac_novine.jpg

 

Још једном су представници локалне самоуправе, на челу са председником општине Митом Аврамовим одржали усмене новине. Овог пута, 16. марта, у Гибарцу. Председник месне управе Бошко Тешић, укратко је присутнима предочио шта је урађено у претходној години, као и предстојеће активности.


Осврнувши се на рад локалне самоуправе у протекле три и по године, Мита Аврамов је рекао да Шид полако излази из статуса привредно уништене општине, јер је у ових неколико година са радом почело неколико фирми: Тим Изолирка, фабрика биодизела, а за месец дана требало би да почне радити и месна индустрија коју је купио Биг Бул.


Мештанима Гибарца представили су свој рад Миланка Воркапић, председник СО Шид, др Светозар Манојловић, директор Дома здравља Шид, Ромко Папуга, начелник општинске управе, Нада Цвијановић, начелница за буџет и привреду СО Шид, Здравко Симић, директор ЈП "Водовод", Предраг Вуковић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште, Марко Бајић, директор ЈКП "Стандард" и Бранко Секулић, начелник за урбанизам СО Шид.


Мештане Гибарца интересовало је пуно тога, па су добили и одговор.

Стара бројила за воду се по потреби мењају након пријаве у ЈП "Водовод" чим се накупи неколико захтева. Аутобуске везе са већим градовима и сада постоје, али све је то у рукама приватника, тако да се баш и не може утицати на њихов начин рада. У локалу се захваљујући општини одржавају линије, које нису рентабилне, јер везе са свим селима мора да постоје.

За све спорне детаље у раду стоматолошке службе у Шиду, морају се поднети приговори Дома здравља, јер се једино тако могу решити проблеми у тој области. А проблем смећа је оно са чим се сусрећу и друга села, где и сами мештани сносе део одговорности. Што се тиче инвестиција, наша општина је, речено је, отворена за све евентуалне инвеститоре, а по урбанистичком плану предвиђене су локације за производне погоне и у селима наше општине.