Након последњих избора на подручју наше опшине изабрани су и нови вршиоци дужности председника Месних управа до њихове поновне трансформације у Месне заједнице. Представљамо неке од њих.

ШИД

saponja.jpg
ЗАЦРТАНИ ПЛАНОВИ РЕАЛИЗОВАНИ
На челу највеће и једине градске Месне управе Шид од недавно налази се Зоран Шапоња, дипломирани инжењер агрономије.
- Усвојили смо шестомесечни извештај о раду за 2008. годину. Можемо рећи да су зацртани планови реализовани и следи завршетак још неколико предвиђених послова. То је стаза (десна страна) у Улици Саве Ковачевића, као и стаза и јавна расвета у Зеленом појасу (укључујући и парк). Тиме би финансијска конструкција за ову годину била затворена. Наравно, уколико би била обезбеђена ванредна средства могло би се говорити и о неким додатним радовима - каже ВД председник МУ Шид Горан Шапоња.

ИЛИНЦИ

djuric.jpg
ОТВАРАЊЕ ЛЕНИЈЕ ПРИОРИТЕТ
Вршиоц дужности председника МУ Илинци је Предраг Ђурић, угоститељ из овог села.
- Затечено стање у МУ Илинци је на такозваној позитивној нули. Ми ћемо започете активности наставити. На пример, проширење гробља. Али, планирамо да отворимо ленију на потезу њиве Сврачјак . До ораница се ишло заобилазним путем дужине 4,5 километара а отварањем леније биће потребно прећи свега 100 метара. Мештани ће откупити земљиште, већ је ова транзиција договорена са власником њиве (реч је о пола јутра земљишта). Већ смо санирали јавне чесме по улицама. Са Електровојводином је договорено да се санира улична расвета. Покосили смо фудбалско игралиште, а следи избор нове управе на ФК "Борац" Илинци. Набавили смо нову косачицу за кошење канала и гробља. Обавезно морамо санирати сточно гробље, о чему ћемо се договорити са МУ Вашица - прича Предраг Ђурић.


БАТРОВЦИ

bjelic.jpg
ФИНАНСИЈЕ У ПЛУСУ
Којо Бјелић, пољопривредни механичар новоизабрани је вршилац дужности председника у МУ Батровци. О претходном колеги има само лепе речи.
- Затечено финансијско стање је у плусу, планирано је и урађено, тако да је на нама да наставимо у том правду. Ја бих, пре свега, волео да направимо паркић за децу. Такође, неопходан нам је контејнер у центру села с обзиром да имамо организован одвоз смећа. Насипаћемо улице, окречити зграду Месне заједнице... планова наравно имамо и ми - објашњава Којо Бјелић.