СЕДНИЦА СО ШИД

Још једном је почетак седнице СО Шид, одржане 24. октобра, обележила расправа чланова СРС и њених некадашњих припадника о томе да ли мандате треба вратити изворној странци. Мита Аврамов је поднео Административном одбору захтев за престанак чланства Симићу и осталима, који су се прикључили странци коју је основао Томислав Николић. Административни одбор још није заседао. Аврамов ће, рекао је, решење ове ситуације потражити на суду.

Председник Скупштине општине Живко Трбук је у оквиру ове расправе прочитао и оставку Радивоја Кашанини из Илинаца на чланство у СРС које је затим већ следећег дана повукао, па судећи по томе и даље остаје члан СРС.

Мада је дневни ред ове седнице чинило 27 тачака оне су усвајане брзо, без примедби јер се радило о материјалу који је детаљно разматран на седници Општинског већа општине Шид.

Најбројније су биле тачке о разрешењу и поновном именовању директора (реч је о новим четворогодишњим мандатима у Народној библиотеци и Музеју "Илијанум") али и избору вршиоца дужности Општинског јавног правобраниоца те именовању чланова појединих управних одбора и комисија. Такође, на овој седници су усвојене одлуке о Саветима, о оснивању јавних предузећа и друге.