Menu
RSS
A+ A A-

ОСВРТ НА МИТИНГ У БЕОГРАДУ

СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ШИД



radikali.jpg

 

 

 

Конференцију за новинаре у просторијама Општинског одбора Српске радикалне странке одржана је 31. јула. Тема обраћања медијима био је осврт на митинг у Београду 29. јула, организован поводом хапшења Радована Караџића, некадашњег председника Републике Српске.


- Мада је имао потписан документ да неће бити хапшен ако се повуче из политичког живота у Републици Српској, Радована Караџића је ова власт у Србији издала и он је био три дана ухапшен, пре него је то саопштено јавности. На митингу у Београду били су и радикали из Шида.

Није ово први наш митинг, сви ранији су протекли у миру, али овог пута су убачене групе које су имале за циљ да разбију митинг и да полиција растера грађане. Полиција није жалила палице. Српска радикална странка одбацује одговорност за нереде.

У нашем аутобусу било нас је 85, имали смо три повређена учесника митинга. Све пропусте приписујемо новој власти, посебно Ивици Дачићу, новом министру унутрашњих послова - рекао у обраћању новинарима Мита Аврамов.


Своје виђење митинга, на ком је и сам повређен, изнео је Миле Стевановић, а затим се Миланка Воркапић осврнула на тек завршену седницу Скупштине општине.
- Одборничка група СРС је стављала примедбе код усвајања Статута и Пословника али оне нису уважене.

Хтели смо доказати да нова власт у Шиду мисли пре свега на себе. Овој тврдњи иде у прилог чињеница да су уведене нове функције, а смењеним председницима месних управа ускраћене нове фунције, а смењеним председницима месних управа ускраћено је право да шест месеци примају плату.

Седница није била жучна и завршена је у реду - рекла је Миланка Воркапић.