ПРИВИНА ГЛАВА 

Свету архијерејску литургију у Саборној цркви манастира у Привиној Глави служио владика сремска Василије

vladika-manastir.jpgУз присуство великог броја верника и грађана и готово свих краја Србије у манастиру Св. архангели Михаил и Гаврил у Привиној Глави 26. јула је свечано обележена храмовна слава Сабор Св. архангела Гаврила.

Свечану архијерејску литургију је са старешином манастира архимандритом Гаврилом, свештеницима СПЦ и монаштвом манастира у Привиној Глави служио владика сремски господин Василије. У пригодној беседи након сечења славског колача владика Василије је истакао да је обрадован великом посетом најзападнијем манастиру на Фрушкој Гори и да се нада да ће тако бити идућих година. "Наша Црква се радује повратку нашег народа својим коренима и својим светитељима.

Сви Ви који сте данас присутни обележавању манастирске славе, Сабор Св. архангела Гаврила, сте сведоци духовне лепоте коју исказујемо кроз свечану литургију и молитве упућене нашем свевишњом Богу, Исусу Христу и нашем архангелима и светитељима за спас великог рода православног" истакао је епископ сремски господин Василије у својој пригодној беседи на манастирској слави у Привиној Глави. Након тога владика Василије је манастиру Привина Глава поклонио делове моштију Светих 12 општинских стараца из Русије који су посредством архиепископа Никона из Русије стигли у манастир у Привину Главу.

Након боравка у манастиру Привина Глава владика Василије је обишао и манастир Св Петка код Беркасова где је освештао нови конак једног од најмлађих манастира на Фрушкој Гори.