Menu
RSS
A+ A A-

СТВАРАЛАШТВО РУСИНА


На позив Удружења жена из Љубе, КПД "Ђура Киш" из Шида гостовало је у овој Месној управи у суботу 2. фебруара и у Дому културе одржало целовечерњи концерт који је садржински био готово истоветан концерту који је ово друштво одржало 16. јануара у Бикић Долу поводом националног празника Русина.


Наступили су фолклорна група из Шида која се представила са неколико игара као и фолклорна група из Бикић Дола са "Русинском игром", затим женска изворна певачка група, оркестар друштва и глумац и рецитатор Мирон Ђунђар.  Представила се са две песме на словачком језику и Кристина Ходолич из Љубе. Водитељи програма су били Соња Тиркајло  и Зденко Лазор.


Гости су домаћинима у знак сећања на ово дружење поклонили књигу "Русини у Шиду и околним местима", и позвали их на узвратну посету.


- Ми имамо добру сарадњу са Активом жена из Бикић Дола и пошто неке од њих певају у КПД "Ђура Киш", а у Бикићу ради и фолклорна група у оквиру шидског друштва, договорили смо се да гостују код нас и веома смо задовољни. После концерта смо организовали дружење - истиче Љиља Сладек,  председница Удружења жена Љуба.