Menu
RSS
A+ A A-

ПОСЕЛО УЗ ОРАХЕ

poselo.jpg

 

 

Иако ова зима која полако пролази и не личи на праву зиму због доста топлих  дана, неки послови се могу радити у кући баш у вечерњим сатима, а и помоћ добро дође.

И тако се на неки начин направи посело. Једно такво радно  посело смо затекли и у домаћинству Невенке Бобаљ у Бикић Долу. Сакупило се друштво да чисти орахе и тако помогне домаћици да очисти што више ораха и спреми их за продај0у.


Сложно су радили Ана Хнатко, Мира Икић, Јелка Хнатко, Јелица Мајхер, Леона Бошковић која је са супругом Зораном дошла из Шида, затим Љубица Шолтис, а ту су били и Жељка Лазор и Јанко Хнатко и Јаким Лазор.

Најстарија је ипак била домаћичина свекрва бака Марија Бобаљ која са 81 годином више није у могућности да ради али се радо присетила времена када је и она учествовала на поселима, можда истина, нешто другачијима, али и времена се мењају.


Осим рада, чују се и шале и догодовштине, а понекад се и запева. Припреме се колачи па и пиће и у друштву се лакше ради. А онда ће се посело односно радна снага преселити код неке друге домаћице у селу по договору.