СИНДИКАТ У ШИДУ ПОДРЖАВА ФОРМИРАЊЕ СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОГ САВЕТА

Председник Општинског већа синдиката Мирко Зец истиче да ће Савет бити формирати већ почетком идућег месеца

zec.jpg

Најава нове општинске владе да ће се у најскорије време прићи формирању новог састава Социјално-економског савета (СЕС) општине Шид примљена је са одобравањем у Општинској организацији Савеза самосталних синдиката Србије. Према речима председника Општинског већа Мирка Зеца синдикат ће овом изузетно значајном послу приступити крајње одговорно.

- Поздрављамо одлуку локалне самоуправе да се приђе формирању Социјално-економског савета општине. Што се нас тиче ми ћемо и током летње паузе испунити све оно што се од нас буде тражило. Пре свега одредићемо на Већу три члана који ће испред синдиката наше општине бити стално чланови овог Савета. Штета је што претходна власт није имала разумевања односно распустила је овај Савет који је у ранијем периоду итетакако помогао многим фирмама у Шиду и то у време транзиције, истиче Мирко Зец.

Иначе будући Социјално-економски савет ће бити формирати на паритетној основи и бројаће девет чланова од који ће по три члана дати Општинска организација синдиката, Унија послодаваца и локална самоуправа. Иако је току летња и сезона годишњих одмора у Општинског синдикалном Већу и Шиду су уверени да ће се СЕС општине Шид формирати већ почетком идућег месеца. Ових дана уследиће разговори са локалном самоуправом и Унијом послодаваца и за очекивати је да се до прве половине септембра оформи нови састав Социјално-економског савета. Како истиче председник ОВ СССС Шид Мирко Зец, то је неопходно из разлога јер је помоћ овог Савета фирмама из шидске општине пре свега Центропромету и Липи итекако потребна у овом тренутку.

Да је формирање овог Савета преко потребно, председник Зец наводи пример када се управо захваљујући одлукама Савета и разумевању тадашње локалне самоуправе у Шиду успело обезбедити средства за стечај Фабрике уља Младост у Шиду која је касније кроз приватизацију постала једна од најзначајнијих брендова у Србији и сада под именом фабрике биодизела Викториа-оил представља највећу фабрику такве врсте на Балкану. Уједно обезбеђено је и запошљавање великог броја бивших радника ове фабрике као и нових кадрова који су се до тада налазили на евиденције Националне службе за запошљавање.

Велика очекивања од формирања Социјално-економског савета општине Шид, Мирко Зец председник ОВ СССС-Шид