Menu
RSS
A+ A A-

ЧЕТИРИ ОДБОРНИКА УЗ ШЕФА

РАСКОЛ У СРПСКОЈ РАДИКАЛНОЈ СТРАНЦИ НИЈЕ ЗАОБИШАО НИ ОПШТИНСКИ ОДБОР У ШИДУ 

4 Од укупно 13 одборника СРС у општинском парламенту њих 8 је најавило прелазак у новоформирану странку Томислава Николића

radikali.jpg

 

 

 

 

Судећи према последњим информацијама до највећег раскола Српске радикалне странке у Срему дошло је у Општинском одбору у Шиду. Наиме осам од укупно 13 одборника колико СРС има у општинском парламенту најавило је оснивање нове одборничке групе под називом "Напред Србијо".

Образлажући овакву одлуку на последњој седници СО Шид, Предраг Симић (по свему судећи будући шеф ове одборничке групе) истакао је да ће они остати у општинском парламенту, али да ће убудуће деловати самостално односно ван одборничке групе СРС.

Иако се могло очекивати да ће доћи до раскола у СРС након сукоба председника странке др Војислава Шешеља и његовог заменика Томислава Николића мало је ко очекивао да ће у шидском одбору СРС готово две трећине одборника прећи на страну Николића.

Лидеру странке остали су верни председник ОО СРС Мита Аврамов, бивша председница СО Шид Миланка Воркапић, бивши заменик председника општине Миле Стевановић и два одборника из Вашице и Илинаца, Војислав Кулачанин и Радивој Кашанин. На другој страни поред Предрага Симића из одборничке групе СРС изашли су: Јово Павић из Моровића, Гордана Уснијани из Ердевика, Владимир Недимовић из Вишњићева, Добривоје Смиљанић из Гибарца, Васа Арсеновић, Миланка Утвић и Бранко Новаковић из Шида.

На конференцији за штампу која је одржана у Шиду председник ОО СРС Мита Аврамов је видно резигниран одлукама дојучерашњих колега, најавио да је већ предузео мере да се ови одборници замене другима из редова кандидата СРС који су се налазили на изборним листама на минулим мајским изборима. "Ми смо већ поднели Административном одбору СО Шид бланко оставке бивших посланика и нову листу оних који ће убудуће бити уместо њих.

Сматрамо да по свим важећим законским и уставним прописима нама као странци припадају мандати ових одборника" изјавио је Аврамов истовремено наглашавајући да је поред ових одборника још неколицина чланова ОО СРС напустило странку. Међу њима је и један од његових најближих сарадника и донедавни директор ЈП за грађевинско земљиште Предраг Вуковић који је како пише лист Блиц већ најавио оснивање нове странке чији ће лидер бити Томислав Николић.

Здравко Симић члан ОО СРС и бивши високи функционер ове странке у Шиду налази се на челу Иницијативног одбора за формирање нове странке. Према његовим речима осам одборника који су иступили са листе СРС у понедељак су у суду повукли своје бланко оставке и раскинули раније потписане уговоре са СРС тако да они и даље остају у општинском парламенту али сада као нова одборничка група.

"Иначе што се тиче припрема за оснивачки конгрес нове странке Томе Николића, ми ћемо у Шиду и местима шидске општине спремно дочекати најављени оснивачки конгрес који ће се одржати 21. октобра у Београду" изјавио је Здравко Симић.