Menu
RSS
A+ A A-

НАСИЉЕ НАД ДЕЦОМ

ТРИБИНА


О овом сложеном проблему расправљали просветни радници, запослени у Центру за социјални рад и Јавном тужилаштву

nasilje-nad-decom.jpgЈавна трибина под називом "Насиље над децом" у организацији Културно образовног центра, Центра за социјални рад, те представника школа и Јавног тужилаштва одржана је 3. октобра у сали Дома младих.

Учесници трибине чија је делатност повезана проблематиком, истичући тежину насиља над децом, изнели су и нека властита искуства из досадашњег рада. Уз класификацију насиља (физичко, емоционално, сексуално, занемаривање) укратко је анализирано свако од поменутих и истакнут је значај њиховог утицаја на развој личности деце.

Оцењено је да су превенција, спречавање и лечење основни задаци у решавању овог проблема јер још увек нисмо довољно едуковани па наше друштво одређене видове насиља толерише. Насиља је увек било у свим слојевима друштва и култура али, мада је на трибини било и супротног мишљења, на нашим просторима трага су ипак оставила збивања у годинама последњих двеју деценија.

Агресију младих, потенцијалних будућих насилника, треба на време препознати и усмерити у неке доказане вредности - бављење спортом, музиком, глумом... Помоћ оваквим акцијама у име локалне самоуправе обећао је заменик председника општине Шид Срђан Малешевић.