Menu
RSS
A+ A A-

ПРОГРАМ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

ИЗ РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА У ШИДУsuncana-jesen.jpg

 

 

 

 

 

Из заиста богатих активности Црвеног крста у Шиду, бележимо да је 6. новембра одржана редовна Скупштина ове организације на којој је размотрен извештај о раду и текућа питања.

Скупштини су присуствовали др Бориша Вуковић, председник Црвеног крста Војводине и секретар мр Синка Сомер, који су се похвално изразили о раду Црвеног крста у Шиду.


У оквиру манифестације "Сунчана јесен живота" волонтери и запослени у Црвеном крсту су 11. новембра посетили Геронтолошки центар у Руми и однели пригодне поклоне. У овом центру је смештено 10 лица са подручја наше општине.


Завршна свечаност у оквиру манифестације "Сунчана јесен живота" која је посвећена најстаријим суграђанима, одржана је 13. новембра у Словачком дому уз пригодан културно-уметнички програм који су извели чланови КУД "Јесен живота". Присутне је у име локалне самоуправе поздравио Ромко Папуга, председник општинске управе, а била је то прилика и да се доделе признања најуспешнијим у шаху, пикаду и спортском риболову.


Бележимо и то да је 14. новембра у Шиду у просторијама Црвеног крста, одржана градска акција за добровољне даваоце крви на коју се одазвало 97 давалаца. Након прегледа, крв је дало 84 од чега шесторо нових, а одбијено је 13 од чега пет нових давалаца.


Рецимо и то да је 15. новембра одржан семинар на тему "Родитељство се учи" у оквиру програма психо-социјалне подршке, а у сарадњи са Друштвом ментално недовољно развијених особа у Шиду. Предавачи су били Иван Копривица и Драгана Панин из Новог Сада.