Menu
RSS
A+ A A-

"ЛАБУД" ОДЛАЗИ У ПЕНЗИЈУ

labud.jpg

 

 

На сугестију председника месне управе Бачинци, Милана Радивојшића, разговарали смо са Ђорђем Лазаровим, достављачем у месној управи. Повод? Одлазак у пензију свима познатог Лабуда, што јеЂорђев надимак од детињства.


Када је већ одбројавао, не дане већ сате, до одласка у пензију посетили смо Ђорђа на радном месту.
- Провео сам овде око петнаест година, а десило се то случајно. Било је то овако, 1979. сам купио трактор и десет година сам био удружен у тадашњу задругу. У почетку је било добро а онда су дошла времена кад више није било рачунице. Мој кум Бошко је знао да тражим посао, дошао је са тадашњим председником Месне заједнице Немањом Милићем. Питали ме хоћу ли да ово радим, ја рекао да хоћу и ето захваљујући томе што сам уплаћивао пољопривредну пензију сада сам стекао услове да идем у пензију - прича нам Лабуд.


На питање кад му је било најбоље радити и са ким каже, бар за сад, али само су четири месеца ту скупа, са садашњим председником. Председник опет за њега каже да је савестан радник и да се растају са лепим узајамним жељама.


А откуд надимак?
- Били смо деца и чували смо свиње Ђорђе Новаковић и ја. Мог нераста, иако је био зеленкаст ја сам звао лабуд, иако је лабуд бео, па ме онда другар задиркивао и позвао Лабуд и тако је остало до данас.


Док ово читате Лабуд из наше приче већ ужива своје пензионерске дане. Живи у Ердевику са супругом Јеленом, оцем Жарком и маћехом Љубицом. Син му живи у Бачинцима а кћерка у Гибарцу. Има четверо унучади, очекује и пето, а они су му највећа разонода. И не мисли да ће му бити досадно. А има он, вели, и фићу па није проблем "скокнути" до Бачинаца и Шида.