Menu
RSS
A+ A A-

РАДИКАЛИМА ВРАЋЕНИ МАНДАТИ

Шеста седница СО Шид



novi-radikali.jpg

На шестој  седници општинског парламента изабрани нови састави скупштинских и школских одбора


Централна тачка дневног реда шесте седнице Скупштине општине Шид била је доношења решења о потврђивању мандата одборницима СО Шид. Реч је уствари о враћању осам одборничких мандата Српској радикалној странци у Шиду.

Након одлуке Окружног суда у Сремској Митровици да се уваже активиране оставке ранијих осам одборника СРС у СО Шид (Предрага Симића, Бранка Новаковића, Добривоја Смиљанића, Владимира Недимовића, Гордане Усмијани, Васе Арсеновића, Миланке Утвић и Јове Павића) шеф одборничке групе СРС у општинском парламенту Мита Аврамов доставио је списак Административног одбора СО Шид да се уместо ових одборника у актуелни сазив СО Шид изаберу: Ђорђе Петровић, Ђурица Еделински, Ненад Ћулибрк, Милка Зарић, Верица Ћук, Тодор Перић, Љиљана Ристић и Сава Милекић што су одборници већином гласова и прихватили.


Након тога одборници су донели решења о разрешењу досадашњих чланова школских одбора и именовању нових састава ових одбора. Малу "искрицу" око ове тачке дневног реда изазвала је примедба шефа одборничке групе ЗЕС-а Жељка Брестовачког који је ставио примедбу владајућој коалицији што није предложила три члана за састав школског одбора у ОШ Сремски фронт у Шиду.

Одговарајући зашто то није учињено председник општин Шид Миленко Дабић је истакао да у надлежно Одељење за друштвене делатности није достављен списак из реда родитеља тако да и евентуално именовање три члана од стране локалне самоуправе не би могло да значи да ће одбор бити конституисан. Потом је СО Шид прихватила предлог новог састава скупштинских одбора у који су у међувремену кооптирани нови чланови из реда Српске радикалне странке тако да ће 12 тела општинског парламента убудуће радити у пуном саставу.


Руководилац одељења за урбанизам Бранко Секулић потом је одборницима предочио предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о ауто-такси превозу путника на територији општине Шид. Новина у односу на претходну одлуку је највише садржана у одредбама у којима се поред испуњавања услова за возила којима се врши ова врста превоза, одређују и обавезе и услови које треба да испуне власници ових возила да би се могли бавити овом делатношћу.


СО Шид је на шестој седници образовала и две комисије. Реч је о комисијама за евиденцију станова солидарности и комисији за доделу општинских признања.
 ФК Раднички из Шида поново је био у жижи интересовања јер је шеф одборничке групе СРС Мита Аврамов прочитао писмо које је наводно послала група навијача овог шидског клуба и у коме се износе тешке оптужбе на рад актуелног руководства клуба и начин финансирања.

Судећи по свему дешавања око најстаријег фудбалског колектива у општини који је ове јесени постигао највећи такмичарски успех у својој дугој историји (треће место у српској лиги група Војводина) још много пута ће се наћи на дневном реду општинског парламента јер је и на претходним седницама како СО Шид тако и Општинског већа било питања око начина финансирања ФК Раднички из Шида.