Menu
RSS
A+ A A-

СИЈА ДУХ СВЕТОСАВЉА

kolac.jpg

 

 

 

 

По традицији, у ОШ "Сремски фронт" веома је свечано када се обележава школска слава Свети Сава па је тако било и овога пута 25. јануара када су ученици заједно са својим наставницима припремили свечану академију.

Свечаност је почела химном Светом Сави, а затим је уследио чин освећења славског колача од стране свештеника оца Милана Пршића  уз учешће кума славе Вељка Вучковића,  директорке Гордане Ленђер  и представника ученика. Отац Милан Пршић је потом честитао славу присутнима.


У свом обраћању, директорка школе, Гордана Ленђер, говорила је о животу Светог Саве и Немањићима, те истакла велики успон који је Србија као држава имала у то време у европским размерама. Свети Сава је био утемељивач државе, први архиепископ и просветитељ.


- Дух Светосавља и данас сија у нама и будимо поносни што имамо личност која сија кроз векове - закључила је директорка Ленђер.


Ученици школе су кроз рецитал и сценски приказ извели пригодан програм, а веома успешан наступ имала је и група девојака под руководством наставника музичке уметности Радетом Божовићем  која је на почетку свечаности отпевала Светосавску химну, а и на крају програма се представила са две песме.