Menu
RSS
A+ A A-

ЗА ФОЛКЛОР НИКАД КАСНО

ЂОРЂЕ МАРКОВИЋ ИЗ ШИДА, АКТИВАН У КУД "ЈЕСЕН ЖИВОТА"folklor.jpg

 

 

 

 

Када је пре три године, тачније 1.1. 2005. године отишао у пензију из ТП "Центропромет" Ђорђе Марковић  се одмах учланио у пензионерску организацију и тамошње КУД "Јесен живота". Слободног времена има доста, а како каже, није човек који би време проводио у кафани.


- Иако никада раније нисам био у фолклору, то ми се сада свидело и привукло ме и без проблема сам савладао почетне кораке - прича Марковић. - Пробе имамо једном недељно и све то радимо кроз дружење и забаву. После су уследили и наступи и то је нешто веома лепо. Летос смо наступали у оквиру културног лета или рецимо на Етно дану у Моровићу.


Марковић посебно истиче дружења сваког другог четвртка када се приређују својеврсне игранке, а на та дружења долазе и пензионери из села у нашој општини. Организују се и прославе рођендана и обично сви који у једном месецу имају рођендан, заједно га прославе.


- Као што сам рекао, човек на један добар и културан начин искористи своје слободно време, а стекне и нове пријатеље. Ја сам упознао Саву Вученовића  којег раније нисам познавао. Задовољан сам што сам на прави начин организовао и користим слободно време - каже Марковић.