ПРИЛИКОМ ОТВАРАЊА НОВЕ ЗГРАДЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ У НОВОМ САДУ

kostunica.jpgОтварању нове зграде Матице српске у Новом Саду 23. новембра, присуствовала је и Славица Варничић, дирецтор Народне библиотеке „Симеон Пишчевић” из Шида. Нова зграда библиотеке у нашем граду гради се средствима НИП-а и буџета Општине Шид, па је Славица Варничић искористила прилику на овом скупу да премијера др. Војислава Коштунице упозна са изградњом тог објекта.

Имала сам част да упознам председника Владе и представим му пројекат изградње нове зграде библиотеке у Шиду. Укратко сам му испричала историјат српског читалаштва у нашој општини, које датира од 1849. године. Нова зграда је у завршној фази тако да се у првом кварталу наредне године очекује пресељење.

Ја сам изразила жељу да нас премијер посети приликом отварања објекта. Др. Војислав Коштуница је одговорио да уколико му председничке обавезе дозволе, свакако би искористио могућност да посети Шид. Том приликом је пожелео успешан завршетак на библиотеци и упутио лепе жеље становницима наше општине – рекла нам је Славица Варничић.