ПРЕДСТАВЉЕН ПОСЛЕДЊИ БРОЈ ЧАСОПИСА ЗА КУЛТУРУ

Још 1996. године почео је да излази часопис за културу "Шидина". Тема броја који је представљен 5. децембра је Сима Томовић, истакнути педагог и стваралац

професор Душан Лукић,  мр Радован Ђурчић, Предраг Мркшић, Цветанка Тубић, Ђорђе Воларевић, Светислав Ненадовић и професор Милан ЖивковићВећ десет година у нашем граду излази часопис за културу "Шидина". Представљање 9. броја организовано је 5. децембра у просторијама Народне библиотеке "Симеон Пишчевић". Ово је било последње вече промоција у оквиру програма припремљеног поводом 6. децембра, Дана ослобођења Шида.

Уводна реч била је резервисана за оснивача и уредника "Шидине" Радивоја Лазића,  а о садржају последњег броја говорили су неки од аутора. Гост уредник овог броја је професор Душан Лукић,  а тема броја је Сима Томовић. Сећања на Томовића изнели су професор Душан Лукић,  мр Радован Ђурчић, Предраг Мркшић, Цветанка Тубић, Ђорђе Воларевић, Светислав Ненадовић и професор Милан Живковић.  Овом приликом присутне је професор Лукић подсетио да од прошле године датира идеја да једна улица у нашем граду носи име Симе Томовића. Многи наши суграђани су подржали ову идеју па би се она ускоро могла наћи на разматрању на седници СО Шид.

Други део "Шидине", који је обухватио књижевност, садржи приче неколико аутора, као и песме. Поменимо да су представљању "Шидине" присуствовали песници из Врдника и Лаћарка, као и чланови ликовне секције "Св. Рафаило" из Ковиља, који су аутори илустрација у овом броју часописа.

Трећи део часописа обухватио је теме из завичаја, а у њему је између осталог, обрађен историјат Адашеваца и животни пут Саве Шумановића.

Штампање овог броја финансијски су помогли Скупштина општине Шид, Културно-образовни центар Шид, Месна управа Шид, Месна управа Адашевци, Јавно предузеће за стамбене услуге и грађевинско земљиште општине Шид, Јавно предузеће "Водовод" Шид.