Menu
RSS
A+ A A-

"ГАРАВИ" ТРГ КУЛТУРЕ

ДОЧЕК СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ У ШИДУ



sokak.jpg

 

 

 

 

 

Након штимунга који су направили шидски музичари, како се и очекивало "Гарави сокак" је загрејао присутне који су уз песму, игру и бесплатно пиће дочекали Православну Нову годину


Јануар је месец који обилује празницима, а ми се нисмо уморили од славља. То су потврдили и бројни посетиоци на шидском Тргу културе 13. јануара, када је дочекана и Православна Нова година.


За добро расположење у почетку су се побринули шидски музичари а затим чланови познате новосадске групе "Гарави сокак". Задовољство да то вече проведемо с њима омогућила нам је и овог пута локална самоуправа (Општина и КОЦ). Трг културе је још једном оправдао своје постојање. Верујемо да је то место на ком ћемо се често и у овој години окупљати у добром расположењу.


Када су се казаљке склопиле на дванаест часова уз прелепи ватромет председник општине Мита Аврамов  још једном је свим становницима општине пожелео срећу и успех. По не превише хладном времену и додатно смо се загрејали уз кувано вино и ракију.

Следећег дана започели смо Нову годину и по Јулијанском календару, прославили Мали Божић а већ 15. јануара живот се мање-више вратио у уобичајену колотечину.