Menu
RSS
A+ A A-

МЛАДИ ФЛАУТИСТА ИЗ НАШЕГ ГРАДА

МЛАДЕН СЛАДОЈЕВИЋ НАСЛЕДИО ТАЛЕНАТ ОД СВОЈЕ МАЈКЕ ДРАГАНЕ

Планира да му музика буде животно опредељење

 

st10_koncert.jpg

 

Јубиларни десети сусрети флаутиста Србије у част музичког педагога Тахира Куленовића, одржани су у Ваљеву од 9. до 13. марта ове године.

Реч је о сусрету младих музичара који се окупљају по идеји споменутог музичара и педагога који је у 45-огодишњој каријери имао око 1.500 концертних наступа.

На овој музичкој смотри наступио је и наш суграђанин Младен Сладојевић, ученик Музичке школе "Стеван Христић" из Бачке Паланке. Учешће на овом музичком такмичењу узело је око стотинак музичара, а Младен је у својој конкуренцији 14 такмичара освојио друго место.

Тим је потврдио свој музички таленат и досадашњи педагошки рад професорке Марјане Јосиповић - Мирковић, а сам наступ је имао са корепетиторком професорком Иваном Данилов, уз пратњу на клавиру.

Сама организација манифестације поверена је Музичкој школи "Живорад Грбић" из Ваљева, а наш млади суграђанин, иначе ученик седмог разреда Основне школе "Сремски фронт" у Шиду, каже да му је било супер. Планира да му животно опредељење буде музика и жели да заврши музичку академију, а таленат је наследио од мајке Драгане, професорке музичке школе у Шиду. Треба истаћи да је својим наступом Младен Сладојевић потврдио да је Шид и расадник музичких талената, јер је ово такмичење имало међународни карактер због учешћа музичара из Словеније, Македоније и Републике Српске.

За очекивати је да ћемо нашег младог флаутисту гледати и на наступима у Шиду, а за три године колико активно свира флауту већ је потврдио своје музичке склоности.