Menu
RSS
A+ A A-

"РУЖА" ЗАРАЂУЈЕ ПЛАТУ

ГОРДАНА ГОВОРЧИН ИЗ БЕРКАСОВА, ЕГЗИСТЕНЦИЈУ ПРОНАШЛА У ПРОИЗВОДЊИ МЛЕКА



goveda.jpg

 

 

У данашње време није лако доћи до сталног запослења па да је још и солидно плаћено. Зато се многи окрећу властитом бизнису.

Тако је размишљала и Гордана Говорчин (25) из Беркасова, која се одлучила за производњу млека и добро се снашла у овом послу.
- Док се нисам удала, живела сам у Шиду у насељу "Исток" и никада нисам радила ништа око крава. Када сам се удала хтела сам да се запослим али свугде су плате мале, а тражи се да много радиш.

Мужевљев деда Миленко Ковачић нам је поклонио краву црвени холштајн звану Ружа која је имала треће телење и сада даје око 25 литара млека - прича Гордана Говорчин.


С обзиром да се добро снашла у производњи млека, Гордана је набавила још једну краву холштајн расе од Славка Билића из Шида и повећала производњу. У Беркасову каже нема проблема. Све се прода у селу и Гордана има 15-ак муштерија. Овладала је и производњом квалитетног сира. Ипак признаје да јој велику помоћ пружа свекар Миленко, јер ваља обезбедити храну за краве, а прискочи у помоћ и да их нахрани.


- Нисам имала страх како ћу се снаћи у овом послу, а неке моје пријатељице су се чудиле. У плану је да оспособимо посебну просторију за прикупљање млека па и проширење броја крава, неку врсту мини фарме - истиче Гордана.