Menu
RSS
A+ A A-

ВЕЋА ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ДЕЈАН БОБАЉ, ПРЕДСЕДНИК ОДБОРА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ И СЕЛО ОПШТИНЕ ШИДbobalj.jpgНа челу Одбора за пољопривреду и село СО Шид, налази се Дејан Бобаљ, дипломирани инжењер пољопривреде из Бикић Дола кога смо питали како види активност одбора на чијем је челу и како гледа на ову проблематику с обзиром да се као млад човек бави пољопривредом и живи на селу.


- Пољопривреда је велика развојна шанса наше општине и због тога се чине напори како би се искористили њени потенцијали. Ту пре свега мислим на оснивање Фонда за развој пољопривреде али и саветодавне канцеларије која би у знатној мери допринела едукацији пољопривредника, једном речју била би тзв. информациони сервис где би пољопривредници могли добити савете, информације и одговоре на бројна питања.

Развојем пољопривреде ће се развијати и село јер ће бити више средстава која се могу улагати у виталне потребе, па тако и млади не би размишљали о одласку из села ако у својој средини могу решити проблем егзистенције - каже Дејан Бобаљ који се бави ратарском и сточарском производњом те повртарством и производњом јагода.