Menu
RSS
A+ A A-

ОБИЛАЗАК ОДОБРЕНИХ ПРОЈЕКАТА

ФОНД ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА

Шидску општину 7. августа посетили су представници Фонда за капитална улагања АП Војводина с намером да обиђу одобрене пројекте који су у изградњи. У обиласку били и чланови локалне самоуправе

 

galerija-potparol.jpgПредставници Фонда за капитална улагања ВП Војводина посетили су општину Шид 7. августа с намером да се упознају са током радова на пројектима који се граде средствима одобреним из овог Фонда. Након обиласка изјаву за медије дао је Небојша Маленковић, портпарол Фонда.

- Велико је задовољство данас бити у Шиду. Управни одбор Фонда за капитална улагања АП у 2007. и 2008. одобрио је општини Шид 15 пројеката за које је издвојено око 260 милиона динара. Пројекти су у области комуналне инфраструктуре, где бих поменуо пут ЕРДЕВИК-КУКУЈЕВЦИ ЗА КОЈИ ЈЕ УСМЕРЕНО 88 МИЛИОНА ДИНАРА. ТакоЂе, средства су намењена и за израду пројектно-техничке документације за градњу водоводне и канализационе мреже. Задовољство ми је констатовати да су средства Фонда издвојена и за обнову и градњу верских објеката. Посетили смо цркву посвећену кнезу Лазару за чију је градњу Фонд обезбедио 10 милиона динара и цркву Успења Св Богородице којој је намењено 5 милиона динара.

Посетили смо и зграду будуће библиотеке за коју је Фонд одобрио 1.870.000 динара за опрему. Последње место данашњег обиласка била је Галерија "Сава Сумановић" за коју смо обезбедили 8 милиона динара за изградњу депоа за слике.

galerija-delegacija.jpg

 Све ово урађено је са жељом да се Шид као и осталих 45 градова у Војводини равномерно развија како би смо сви скупа закорачили у боље сутра - рекао је портпарол Фонд Маленковић.

Гости из Новог Сада посетили су председника општине Шид Миленка Дабића.

- Као што смо чули од господина Маленковића данас смо обишли одобрене пројекте који су у изградњи. Надам се да ћемо наићи на разумевање и да ће нам након ребаланса у Фонду бити одобрена средства за неке пројекте који нису раније одобрени. Овом посетом успостављамо контакт и сарадњу с Фондом, а то је и подстрек да будемо истрајни у ишчекивању за нове подухвате - рекао је председник Дабић.

Током обиласка Галерије у најкраћим цртама директорка Вена Буројевић упознала је госте са делима нашег познатог уметника а на крају и сама изразила задовољство због прилике да угости представнике Фонда, с надом у даља улагања за побољшање рада Галерије.