Menu
RSS
A+ A A-

ГАЈБИЦЕ С ЧИПОМ

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД РАДА "Л.А.Б.Б. ГРУПЕ" У ШИДУ


gajbice.jpg

Нешто сасвим ново на нашем тржишту али и у региону, ускоро ће понудити "Л.А.Б.Б. група", која је купила некадашњи "Сремпласт", а бавиће се производњом, изнајмљивањем и транспортом пластичних гајбица за воће, поврће, потребе месне и млечне индустрије.

- За почетак ћемо кренути са два типа гајбица и то већом (600х400х194 мм) и мањом (400х300х194мм) које се уклапају, а касније ће бити у понуди шест врста гајбица - започиње разговор за наше новине директорка ове фирме Алинака Заворски. - Део просторија смо реновирали, а изградили нову халу за производњу и магацин, а ново је то што свака гајбица има уграђен чип и у сваком тренутку се зна где је.

Једино смо овакав произвођач на подручју Србије и без конкуренције смо и заштитили смо систем изнајмљивања у Заводу за заштиту интелектуалне својине и заштиту патента производа имамо за период од десет година.

Директорка Заворски истиче да су све машине за производњу увежене из Белгије и Немачке и репроматеријал тзв. грануле ће такође бити из увоза. Корисници ће само изнајљивати гајбице и за то плаћати накнаду, а у "Л.А.Б.Б. групи" сматрају да ће се овим начином преполовити цена за амбалажу у односу на досадашњи начин коришћења гајбица. Гајбице могу да издрже и екстремне температуре од минус 30 до плус 40 степени Целзијуса, а постиже се и уштеда простора приликом складиштења.

- Ми смо једини који користимо комплетан систем прозиводње, транспорта и одржавања гајбица које су веома квалитетне, а у случају оштећења, корисник је  враћа и не плаћа одштету јер се гајбица рециклира. У контакту смо са великим хладњачама и задругама, а представићемо се и на сајмовима. Запослићемо 60 нових радника, а планирамо и рад у три смене - наводи Алинка Заворски, додајући да ће се гајбице распознавати и по боји па ће зелене бити за воће, а плаве за млеко док ће беле бити за месну индустрију.

ПОДСТИЦАЈ ЗА УЧЕНИКЕ

Директорка Заворски каже да ће у производњи имати и додатни програм од пластике те да ће бити организовано сакупљање ПВЦ амбалаже која ће се рециклирати.

- Планирамо да поставимо контејнер  код ОШ "Бранко Радичевић" како бу ученици сакупљали ПВЦ амбалажу, а најуспешније одељење ће бити награђено. На тај начин подижемо и свест о екологији и очувању животне средине - каже Алинка Заворски.