БИГ БУЛ

Компанија "Биг Бул" запошљава 750 радника. Иако се повећава број кланица ова фирма има обезбеђено тржиште

Месна индустрија "Биг Бул" из Бачинаца још једном је почетком године на Сајму у Новом Саду потврдила статус лидера у нашој земљи када је реч о преради меса.

gutic.jpg

 Посета на нашем штанду је увек била велика. Стално се ангажујемо на обради тржишта, домаћег и страног. Ми и још само четири кланице у Србији имамо сертификат за извоз прерађевина у земљи Европске уније.

Условно речено, велика је борба на домаћем тржишту, јер су тренутно цене свињског меса достигле два евра по килограму живе мере. Ипак, ми успевамо да производе пласирамо јер смо се својим асортиманом доказали на домаћем тржишту, упркос чињеници да расте број кланица у нашој земљи. Асортиман нисмо мењали а робу пласирамо широм Србије и сарађујемо са свим трговачким ланцима (Делта, Макси, Метро, Меркатор - Родић, Веропулос, Интерекс) где се већим делом продају прерађевине али и свеже месо - сазнајемо од Драгана Гутића, комерцијалног директора.

Уз напомену да компанија има 750 стално запослених радника, од чега више од пола у Бачинцима а остало у Бања Луци, Скопљу, Београду, поменимо да се у Бачинцима простор стално осавремењава, па је стога и направљен логистички магацин са аутоматизованом експедицијом робе - што прво уђе, прво и изађе. У дисконтној продавници, у склопу пословне зграде, роба се и даље продаје по производној цени, без ПДВ.