Menu
RSS
A+ A A-

РАДНА МЕСТА НА ШТАНДОВИМА

У ШИДУ ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА 

У организацији Националне службе за запошљавање и Општине Шид, у Спортском центру у Шиду 1. октобра, одржан је Први сајам запошљавања који је окупио 16 послодаваца који су понудили око 150 радних места, те око 400 лица са евиденције службе за запошљавање.

sajam-zaposljavanja.jpgПоздрављајући присутне, Миленко Дабић, председник Општине Шид је рекао да се са оваквом манифестацијом почиње без искуства али уз подршку Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова те Националне службе за запошљавање уз жељу да следећи сајам буде богатији у понуди радних места и у новим радним местима.

Своје задовољство је изразио и Мирослав Васин, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова у Извршном већу АП Војводине и истакао добру сарадњу са организаторима сајма.

- Овде смо и да би уручили сертификате за 29 жена које су завршиле обуку из рачунара, а 17 добиле радна места те да би потписали уговор о куповини рачунара за Удружења жена у Моровићи и Ердевику која су најактивнија у општини. Такође ћемо разговарати у Кукујевцима на тему о запошљавању стручњака на селу - рекао је између осталог Васин, преносећи поздравне речи Бојана Пајтића, председника Извршног већа АП Војводине.

У свом обраћању, Мирјана Шуљманац-Шећеров, директорка Националне службе за запошљавање Војводине истакла јачање локалне самоуправе у погледу обезбеђивања нових радних места и јачање регионалног развоја те навела да се незапосленост у Војводини смањила за 18 посто у односу на прошлу годину. Сајам је био добро организован уз успешну презентацију на штандовима и видео презентацију, а по први пут се на оваквој манифестацији представила и Војска Србије, односно В.П. 1415 из Сремске Митровице нудећи промотивни материјал те одговоре на питања заинтересованих које привлачи рад у оружаним снагама.

Сајму су присуствовали највиши представници локалне самоуправе и народни посланици у Скупшти Србије и Скупштини Војводине. Задовољни су и у Националној служби запошљавања, Филијала у Шиду те су нам координатор Влајко Манојловић и саветница Наташа Цвјетковић изјавили да су се сва позвана незапослена лица одазвала на сајам и предала 850 молби, а да је већ седам лица добило запослење, а наредних месеци се очекује да ће далеко већи број незапослених добити стално запослење.