ЗНАЧАЈНИ ПОСЛОВИ А.Д. "ШИДПРОЈЕКТ"

А.Д. "Шидпројект" се убраја у водеће пројектантске куће у Србији, а да је тако, говори чињеница да наши пројектанти имају пуне руке посла

projekat-raca.jpgНа тендеру који је расписала Управа царина, поред јаких пројектантских кућа, посао је добио "Шидпројект" захваљујући досадашњој богатој референцној листи, тачније на основу до сада успешно урађених послова за Управу царина.

- Реч је о седам граничних прелаза и то Сремска Рача, Бадовини, Трбушница, Бајина Башта према Републици Српској и Гостун, Мехов Крш и Јабука према Црној Гори, а у перспективи је и гранични прелаз Бачка Паланка.

Реч је о пројектовању објаката нискоградње и високоградње и комплетне инфраструктуре. У питању су саобраћајнице са пратећом инфраструктуром, паркинзи, објекти МУП-а и царине, шпедиције, надстрешнице, контролне кабине, водовод, канализација и машинске и електро исталације - каже Сања Спасојевић, дипл. инж. архитектуре.

Овај посао је вредан у просеку око 100 милиона динара по пројекту граничног прелаза, а за потребе Управе царина ради се пројектовање и надзор на адаптацији објеката на граничним прелазима према свим суседним државама.

- Сарађујемо са инвеститорима као што су дирекције за изградњу у градовима Срма затим са "Србија шумама", "Градском управом Београда", "Телекомом Србије" Заводом за изградњу града Новог Сада, Дирекцијом за грађевинско земљиште Београда, и они нас ангажују на пословима пројектовања обзиром да поседујемо велику лиценцу за пројектовање објеката под заштитом државе који су значајни за Републику затим Национале паркове, а радимо пројекте и ревизију пројеката других пројектантских куша - каже Давор Ждерић, дипл. грађевински инжењер.

Наши саговорници истичу да спој младости, искуства, тимског рада и успешног руковођења доноси овако добре резултате, а да није заборавље ни Шид, кажу да се ради пројекта и надзор на објектима будуће Музичке школе у сарадњи са Фондом за капитална улагања Војводе те санација комплекса Галерије Саве Шумановића у сарадњи са Министарством културе у Влади Србије.