Menu
RSS
A+ A A-

РЕМОНТОВАН ТРАНСФОРМАТОР

ИЗ РАДА "ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ" У ШИДУ


transformator.jpg
Са ремонта у Рипњу, враћен је трансформатор 110 на 20 књ, снаге 31,5 мега-волт ампера који је у функцији био три деценије без генералног ремонта. Приликом наше посете "Електродистрибуцији" у Шиду, трансформатор је био у фази монтаже, а потом следе пробна испитивања.

- На овај начин ће бити омогућено поузданије снабдевање струјом целе наше општине и у случају кварова, један трансформатор може заменити други с обзиром да смо поре непуне године у функцији увели још један трансформатор. Такође су у току радови на реконструкцији дистрибутивних трафоа на територији општине и до краја октобра ће ови радови бити завршени - каже Бранко Јошић, шеф "Електродистрибуције" Пословнице у Шиду.

Од активности бележимо и замену дотрајалих преносних стубова те циклусну замену електричних бројила. А што се тиче већ поменутих трансформатора, према речима Бранка Јошића, на овај начин се стварају предуслови за нове инвеститоре односно изградњу нових привредних објеката собзиром да снага оба трансформатора износи 51,5 мега-волт ампера.